Slideshow

joi, 21 aprilie 2011

Ce presupune concursul Victoria 20.20?


Victoria 20.20 este o competiţie natională lansată de Siemens Romania. Se adreseaza studenţilor de la facultăţi cu profil tehnic (energie, construcţii, automatică, transporturi etc.), arhitectură şi urbanism. Proiectul isi propune o formare si o informare a studentilor in domeniul dezvoltării urbane sustenabile. În cadrul concursului, studenţii trebuie să creeze un plan de dezvoltare a oraşului Victoria până in 2020, pe baza tehnologiilor verzi. Acestă competitie se vrea a fi si un experiment, analizându-se în ce măsură tehnologiile verzi ar reprezenta o oportunitate de dezvoltare pentru oraşele din România.
Concursul este organizat în două etape. Într-o primă fază, desfăşurată în perioada 1 aprilie - 28 aprilie, studenţii trebuie să formeze o echipă de minim 3, maxim 5 membri şi să vină cu o idee creativă de a îmbunătăţi viaţa în oraşul Victoria.  Ideile trebuie să vizeze soluţii sustenabile în unul sau mai multe din următoarele domenii: transport, energie, industrie, sănătate, calitatea spaţiului public, siguranţă şi confort urban. Totodată, ele trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile şi să folosească cel puţin o tehnologie modernă, compatibilă cu mediul înconjurător.
În etapa a doua, vor fi selectate cinci echipe care vor elabora un proiect complex de dezvoltare urbană a oraşului Victoria. Aceştia vor beneficia de ajutor din partea  experţilor Siemens şi specialiştilor în urbanism, dar şi de suport financiar. Fiecare din cele cinci echipe finaliste va avea un mentor din cadrul Siemens, care va oferi îndrumare studenţilor în definitivarea temei alese.
La sfârşitul lunii mai, un premiu în valoare de 2000 de euro se va acorda echipei cu cel mai ambiţios proiect de dezvoltare urbană a oraşului Victoria. Alte două echipe vor putea câştiga 500 de euro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu