Slideshow

vineri, 22 aprilie 2011

Victoria - oraşul care trăieşte într-un prezent continuu



Aflat la poalele munţilor Făgăraş, în vestul judeţului Braşov, oraşul Victoria poartă povara grea a localităţilor dezvoltate în jurul unei industrii moarte. Cu aproape 9000 de locuitori, Victoria este una dintre multele aşezări urbane din România care trăiesc într-un prezent continuu, fără să dea impresia că speră la ceva mai bun.
Un oraş al contrastelor, Victoria pare să înglobeze noul şi vechiul, frumosul şi urâtul, într-un peisaj urban inedit, care îi fascinează pe cei care vizitează locul; blocuri gri, clădiri dărăpănate, pe fundalul parcă pictat al crestelor de munţi; oameni simpli, cu frica lui Dumnezeu, dar care ştiu că toate lucrurile importante în ziua de azi se găsescpe internet şi pe Google.
Pe Facebook, Victoria are una dintre cele mai consolidate comunităţi. Chiar dacă mulţi au lăsat în spate oraşul, alegând să trăiască înalte ţări şi pe alte continente, nostalgia timpurilor petrecute în Victoria îi uneşte şi nu îi lasă să uite. Victorienii sunt pe Facebook, adăugând imagini, povestind şi discutând despre cât de frumoasă a fost copilăria lor, ducând maideparte povestea oraşului. Aşa a ajuns să fie cunoscută şi de noi.
Deşi timpul parcă s-a oprit pe loc în Victoria, oraşul are un suflet viu, trăieşte dincolo de graniţele fizice, respiră, iubeşte şi speră prin toţi aceia care şi-o amintesc cu drag şi pentru care nimic nu poate umbri imaginea proiectată a oraşului în sufletele lor.
Pentru aceştia, Victoria merită o soartă mai bună şi un viitor! Iar acest viitor poate fi construit pas cu pas, plecând de la o idee! Victoria 20.20 este această idee proiectată în viitor, care înglobează speranţele victorienilor, dar şi a tuturor românilor care vor să trăiască în condiţii decente, într-un oraş cu adevărat european. Nu vorbim de vise, ci de proiectare sustenabilă cu ajutorul tehnologiilor care stau la baza construcţiei şi dezvoltării marilor oraşe ale lumii. Mai presus de toate, Victoria 20.20 înseamnă implicare, dorinţa de a acţiona pentru a îmbunătăţ imediul în care trăim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu