Slideshow

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Simbolul acvilei de pe logo-ul echipei

Numele englezesc al păsării "eagle" provine din latinescul "aquila", care a stat la baza denumirii din franceza "aigle". Termenul "aquila" e posibil sa fi derivat din "aquilus", ceea ce inseamna de culoare inchisa, sau negricios,ca o descriere a penajului acvilei.

Acvila – cu înfatisarea sa majestuoasă, cu zborul înaltator şi vederea acuta, acvila este un simbol universal si reprezinta zeul atotvăzător al cerului. Reprezintă de asemenea curaj, victorie si putere, semeţie, tunet si furtuni. Pentru vechii greci si romani, era purtătorul luminii pentru Zeus si reprezenta victoriosul Imperiu Roman pe steagurile legiunii romane.

În crestinism, acvila simbolizează omnipotenţa lui Dumnezeu, credinta, ascensiunea lui Christos si pe Sf. Ioan. Acvila împartaseste simbolismul păsarii Phoenix pentru ca,in legea crestina, se reînnoia pe sine la fiecare zece ani zburand in soare si apoi in mare de trei ori. In felul acesta devine un simbol al nasterii din nou si al botezului. Un şarpe in ciocul unei acvailei semnifica victoria lui Christos asupra Răului. Forma de strana a acvilei ţinand o Biblie reprezinta inspiratia Scripturii şi putere.

Acvila este descrisa ca o emblema solara bătandu-se cu şerpii sau in conflicte cu un taur sau cu leu, din care iese victorios demonstrand triumful spiritului asupra puterii lumesti.

În traditiile amerindienilor, aripile acvilei simbolizeaza razele soarelui, semnifica ziua şi este mijlocitorul între oameni si zei.

Domnind ca un rege peste păsari, acvila este emblema regalitatii, o asociere dezvoltata de statutul sau de cel mai popular simbol vestitor; simbolizeaza imperii ca Imperiul Roman si pe cel al lui Napoleon. Acvila cu doua capete a Bizanţului venea din simbolismul hittit al zeilor gemeni ai puterii si a tuturor stiintelor. Multe state au adoptat acvila ca embleme, steme, fiind simbol al patriotismului si suveranitatii pentru unele dintre ele, incluzand aici Statele Unite, unde este simbolul national. Asociat cu cele şapte păcate capitale si cu cele patru virtuti fundamentale, are semnificatii bivalente simbolizand mândrie şi dreptate.

Logo-ul echipei  Planning's Eagles e format din doi vulturi violeţi (o culoare regala, impresionanta, nobilă). În partea stângă este macheta unui oraş modern, iar în dreapta o hartă a Europei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu