Slideshow

marți, 26 aprilie 2011

Tipuri de turbine eoliene


AIR X incorporeaza un microprocesor care eficientizeaza incarcarea bateriilor, creste randamentul si diminueaza zgomotul. Aceasta bijuterie electronica reuseste sa controleze curentul fluctuant generat de turbina si sa optimizeze incarcarea bateriilor, protejand consumatorul direct. In acelasi timp, controlerul integrat in corpul turbinei poate stabiliza viteza elicei,diminuand zgomotul rezultat din acceleratie si deceleratie. Este poate turbina cu cea mai mare disponibilitate spre cariera "didactica", fiind un model in miniatura a unei turbine cu functii complexe.

Se mai pot utiliza echipamente eoliene AIR Industrial concepute special pentru locatii cu clima aspra: ideala pentru deservirea individuala a echipamentelor meteorologice, de comunicatii, semnalizare, etc. Produce 300 Watts la viteza vantului de 12,5 m/s, este construita pentru conditii de mediu extreme. Este usoara si usor de instalat si are un zgomot redus. Exista si in varianta cu regulator de sarcina pentru baterii.


In satele risipite se pot instala sitetemul eolian Bergey Excel-R. Turbina de mare putere este special conceputa pentru aplicatii autonome de electrificare destinate satelor izolate, pentru resorturilor turistice (eco-turism), statiilor mari de telecomunicatii. Variantele pe 48/120/240 V curent continuu pot fi adaptate unui sistem de acumulatori performanti de dimensiuni variabile, pentru autonomie de la 1 zi la 8 zile in conditii de acalmie. Invertoare de mare putere pot sustine consumuri de pana la 10 KWh, cu capacitate de extensie la 20 kW pe perioade scurte. Aceste turbine pot fi utilizate cu succes in modele de case/rezidente care se bazeaza exclusiv de energie electrica de provenienta eoliana, inclusiv in ce priveste incalzirea incintelor.
 

 O turbina ce poate fi folosita in zone cu potential energetic eolian din regiune este SWT7500DC. Turbina cu o capacitate la limita maxima a aplicatiilor independente de energie, capabila sa sustina consumul satelor izolate, hotelurilor sau grupurilor de pensiuni aflate in afara ariei de distributie a curentului electric prin reteaua nationala. Acest generator eolian cu patru pale si un diametru al elicei de 6 m genereaza intr-o singura luna atata energie cat consuma cateva case. Este o solutie performanta pentru sate izolate, hoteluri sau grupuri de rezidente aflate departe de liniile de distributie a energiei electrice.Este una dintre turbinele care fac deja trecerea la solutii de energie alternativa de randament crescut. La o putere nominala care asigura in vant de viteza potrivita (10,5 m/s) mai mult de 5 MW electricitate lunar, ea poate asigura independenta totala comunitatilor care vor opta pentru energie alternativa.Lucreaza excelent in combinatie cu invertoarele de mare putere Conergy, pe care le puteti de asemenea achizitiona de la firma noastra. Turnul din otel inoxidabil asigura o durabilitate deosebita a instalatiei si rezistenta sporita la vant de mare putere.Cuplata la un sistem bine dimensionat de baterii asigura consumul si pe perioadele de acalmie a vantului si este prin excelenta un model care poate functiona in paralel cu instalatii fotovoltaice. Un ansamblu special pentru montare pe acoperisuri plane, cu greutatea de 338 Kg, poate constitui solutia ideala pentru hoteluri cu mai multe etaje, intrucat scade pretul turnului si creste eficienta turbinei datorita inaltimii.

Exista si echipamete eoliene ce functioneaza si la viteze mai mici ale vantului, iar aceste dispozitive se pot amplasa in zone de delauri. Whisper WHI-200 produce peste 150 kWh/luna in locuri unde vantul abia adie (5,4 m/s). Whisper WHI 200 a fost conceputa pentru a utiliza energia vantului de medie putere (media anuala 3,4 m/s). Voltajul turbine poate fi modificat intre 12/24/48 la locul instalarii, fara a fi nevoie de pre-setare din fabrica.Cu o putere nominala de 1000 W (la 11,6 m/s), aceasta turbina va produce chiar in conditii de resursa limitata eoliana 160 kWh/luna. Practic in 75% din locatiile din Romania aceasta turbina va aduce un supliment valoros de energie oricarei case.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu