Slideshow

vineri, 22 aprilie 2011

Unde este situat si cum a aparut orasul Victoria?

Orasul Victoria este unul din cele 9 orase ale judetului Brasov, situat în partea cea mai de vest a acestuia , la poalele muntilor Fagaras, la 100 de km de Brasov si 60 de km de Sibiu. Suprafata totala a orasului este de 930 ha. Populatia este de 8700 locuitori. Clima este temperat - continentala fiind influentata de prezenta muntilor Fagaras pe directia Est-Vest , motiv pentru care aceasta zona este mai rãcoroasã si cu precipitatii mai bogate decat în restul tãrii.
Orasul Victoria a început să fie construit în anul 1948, ca urmare a dezvoltării uzinei chimice Ucea, ridicată de un grup de cehi la poalele Munţilor Făgăraş, fiind numit iniţial Ucea Fabricii. Oraşul a mai avut şi numele de Ucea Roşie şi Colonia Ucea. Din 1954 poartă numele actual.
La recensământul din 1992, au fost număraţi 10.142 de locuitori, dar în anul 2002, au fost recenzaţi abia 9.046 de locuitori, ca urmare a scăderii accentuate a natalităţii, cât şi a unei masive emigrări în Italia, Germania, Spania, Canada, Statele Unite ale Americii, Portugalia, Grecia. La inceputul anului 2011 a fost inchis Combinatul chimic, iar o parte importanta a locuitorilor au ramas fara loc de munca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu